27 paź 2012

WYNIKI, nowości, zmiany.

Przede wszystkim chciałam Was przeprosić za opóźnienie z podaniem wyniku. Ostatnie 3 tygodnie spędziłam w Warszawie, w piątek wróciłam z zawodów, z Londynu. Potrzebowałam podładować trochę baterie, odpocząć, nacieszyć się obecnością J. Ale o tym wszystkim zaraz...

Otóż wnikliwie analizując Wasze propozycje postanowiłam obdarować łańcuchami:

szewczykana - za piękne zdjęcia we wspaniałym klimacie i danie, na które poproszę przepis!
Atka - za "studenckie" podejście do tematu, za poradzenie sobie z brakiem czegoś i umiejętność zastąpienia tego braku czymś innym (bieżnik z szarego papieru? uwielbiam!)
magdina - za kolację, na którą koniecznie chciałabym pójść.

Dziewczyny, proszę o kontakt na maila (jest podany z prawej strony bloga) w celu ustalenia szczegółów wysyłki. Z przyjemnością obdarowałabym wszystkich. Piszecie pięknie, sprawiacie, że już nie mogę doczekać się swojej kuchni i tych klimatycznych kolacji, które będę w niej przygotowywała. Dziękuję za udział w konkursie i zaglądajcie częściej. Już wkrótce znowu coś wymyślę!!!



A tymczasem... Po wygraniu polskich zawodów Barista of the Year 2012 przygotowywałam się do światowych zawodów, które co roku odbywają się w Londynie. Musiałam nauczyć się idealnej pracy zgodnej ze standardami (ocena techniczna), potrenować szybkość (jak największa ilość espresso zaparzonych w ciągu dwóch minut) i włączyć swoją kreatywność (drink kawowy, bezalkoholowy na bazie espresso). Nie było lekko, ale muszę przyznać, że organizacja zawodów była wyjątkowa i naprawdę idealna, a osiągnięty sukces zrekompensował wszelkie trudy. Zdobyłam nagrodę "The Best Speciality Drink of World 2012". Połączyłam solony karmel o bardzo brytyjskiej duszy, z bezą o typowo polskim smaku jabłek zerwanych prosto z drzewa. Całość idealnie dopełniało espresso z odrobiną mleka. Ta kombinacja była strzałem w dziesiątkę i udało mi się zaczarować sędziów. WYGRAŁAM! Jestem bardzo szczęśliwa, sukces pozwolił mi uwierzyć w swoje umiejętności no i w końcu mogę wrócić do blogowania. Mam nadzieję, że na dłużej.



Przed nami najmilsza (dla mnie na pewno) część remontu. Jedziemy zamówić meble do IKEI i myślę, że w ciągu dwóch, trzech tygodni moja wymarzona kuchnia powinna już znaleźć się w mieszkaniu. Mam miliard rzeczy, które chciałabym Wam pokazać. Liczę, że teraz znajdzie się na to czas. Cieszę się z powrotu do blogowania. Oby teraz było mnie tutaj więcej.
Pozdrawiam serdecznie,
Agnieszka.

51 komentarzy:

  1. WOW !!!!
    OGROMNE GRATULACJE ! Kreatywność u Ciebie - Mistrzowska ! ;D Niby nie lubię kawy, ale myślę, że taką Twoją kawę to wypiłabym jednym duszkiem. :D
    To była dla Ciebie na pewno świetna przygoda, ale cieszę się , że juz powoli wracasz do blogowania :)
    Czekam z niecierpliwoscią na ten cały miliard rzeczy ! :D
    jeszcze raz gratuluję !

    Udanej niedzieli !

    OdpowiedzUsuń
  2. GRATULACJE!!! Marzę, żeby napić się takiej kawy!!!

    OdpowiedzUsuń
  3. Gratuluję serdecznie - kiedy czyta się o tym karmelu, bezie, espresso ... kombinacja smaku i zapachu - wyobraźnia szaleje ... kawę uwielbiam, w takim połączeniu na pewno smakuje wyjątkowo ... jak bardzo cieszy, że Twoje talenty znajdują uznanie - nie tylko te z kawą związane ... :)
    Pozdrawiam i wszystkiego dobrego życzę :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Gratuluję i Tobie i dziewczynom! :)
    Dzięki za zabawę :)
    Nic mi nie pozostało jak pisać list do świętego Mikołaja ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. gratulacjony! świetne zdjęcie:)

    OdpowiedzUsuń
  6. jeszcze raz gratulacje dla mistrzyni :)

    zdjecie ze statuetką jest świetne!

    OdpowiedzUsuń
  7. Gratuluję sukcesu:) dziewczynom również;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Serdeczne gratulacje!!! Motywujesz :*

    OdpowiedzUsuń
  9. BRAWO!!!!!!!!!!!! Az miło to czytać.

    OdpowiedzUsuń
  10. Gratulacje za tytuł i świetny blog,baaardzo przyjemnie Cię odwiedzać, pozdrawiam,Ewa

    OdpowiedzUsuń
  11. Gratuluję i zawsze bardzo się cieszę że w naszym Kraju są tak zdolni ,kreatywni,pracowici.....mówiąc prosto superrrr ludzie!Bardzo lubię podczytywać,pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  12. Jak miło czytać czyjeś szczęście i zadowolenie ze swojej pracy i pasji! :) Super! Gratuluję! :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Aga - gratulację. Cały czas śledziłam twoje zmagania na fb i trzymałam kciuki.
    Myślę, że nie pozostaje Ci teraz nic innego jak otworzyć jakąś uroczą kawiarenkę...

    OdpowiedzUsuń
  14. Gratuluję z całego serca! :) jak Ty ślicznie wyglądasz z tym trofeum:)))
    jesteś dumą naszego narodu jakby nie patrzeć:)
    zwyciężczyniom gratuluję i pozdrawiam cieplutko

    OdpowiedzUsuń
  15. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  16. Gratulacje Agnieszko ! - wspaniała wiadomość.
    Zwyciężczyniom konkursu również serdecznie gratuluję i biegnę do sklepu internetowego kupić łańcuch Twojego autorstwa, skoro nie udało mi się wygrać... Nie ukrywam że odkąd go zobaczyłam, jest moim wielkim pragnieniem.
    Serdeczności
    Edyta

    OdpowiedzUsuń
  17. DZIĘKUJĘ bardzo bardzo za wszelkie miłe słowa! Wasze wsparcie jest bardzo cenne. Dziękuję! :)))

    OdpowiedzUsuń
  18. Gratulacje! No to teraz może sie Pani wyżyć na zakupach w IKEI;-))

    OdpowiedzUsuń
  19. Wspaniale!
    Agnieszko, proszę naucz nas czarować kawowo - mam automat Saeco Royal ale coś czuję że nie do końca wykorzystuję jego potencjał :))) pozdrowienia!

    OdpowiedzUsuń
  20. Gratuluję z całego serca! Jesteś wielka :)

    OdpowiedzUsuń
  21. niesamowite wiesci!! gratuluje z calego serca! wiara w siebie to czesto podstawa do szczescia!! sciskam mocno!

    OdpowiedzUsuń
  22. a, no i oczywiscie jestem ciekawa jaka kuchnie wybierzesz w Ikea?? nie powiem, ze ja polecam, Ramsjo... :-)))))

    OdpowiedzUsuń
  23. Aga, gratulacje dla najlepszej "kawiarki" - kiedyś we dworach to była zatrudniana osoba, która tylko tą profesją się zajmowała, to musiały być cudne czasy:). Twój przepis na kawę z karmelem i bezą znutką jabłek brzmi nieziemsko. Ja cierpię na brak "prawdziwe" czyt. porządnej, kawy, a teraz po opisie twojego przepisu to jeszcze bardziej - królestwo za tą kawę!
    Wielkie brawa
    pozdrawiam,
    Marta

    OdpowiedzUsuń
  24. Niesamowite! Serdecznie gratuluję i bardzo chciałabym spróbować takiego "drinku" :)
    Jesteś niesamowita!

    OdpowiedzUsuń
  25. wielkie gratulacje! już sam opis Twojego przepisu brzmi cudnie, a smak musi być nieziemski. Chętnie bym spróbowała tego "wynalazku":)
    Fajnie, że będzie Cię więcej w blogowym świecie. Z ogromnym zainteresowaniem śledzę Twojego bloga i zamiany w waszym nowym mieszkanku. Nie moge się doczekać, aż pokażesz kolejne kąty, bo na pewno będa piękne i inspirujące.

    OdpowiedzUsuń
  26. U la la! Fantasticooo!
    Niech żyją wytrwali a właściwie WYTRWAŁE :) Wielkie brawa!

    OdpowiedzUsuń
  27. Brawo!! Pogratuluję jeszcze tutaj, w pełni zasluzona nagroda:) Dziewczynom też gratuluję CBL-ove:)

    OdpowiedzUsuń
  28. Aga gratulował już w tylu miejscach, że i tu się dopisze - ja to mam farta! Że Cię znam, oczywiście :-)

    OdpowiedzUsuń
  29. Aga gratulował już w tylu miejscach, że i tu się dopisze - ja to mam farta! Że Cię znam, oczywiście :-)

    OdpowiedzUsuń
  30. Gratuluję! I powodzenia z użądzaniem kuchni. Czekam zatem na twoje blogowanie i zdjęcia:)

    OdpowiedzUsuń
  31. Gratulacje! Prowadzisz bardzo fajnego bloga. Świetnie, że prezentujesz głównie własnego autorstwa zdjęcia, pozdrawiam.

    Zapraszam do odwiedzania bloga o wnętrzach:
    http://houseofkazura.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  32. Agnieszko! Serdeczne gratulacje! nie znam Cie ale jestem z Ciebie bardzo, bardzo dumna!!!! BRAWO!!!!
    pozdrawiam zza Alp!
    Marysia

    OdpowiedzUsuń
  33. Gratulacjeeeee! :))bardzo się cieszę! Ale satysfakcja, co??

    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  34. Agnieszko!!! gratulacje!!!!! wspaniałe wieści :)

    OdpowiedzUsuń
  35. Aga,GRATULOWAŁAM JUZ NA F-KU ALE JESZCZE RAZ...WIELKIE GRATULACJE!!!!

    OdpowiedzUsuń
  36. Jeszcze raz dziękuję za wszystkie miłe słowa :)) przesyłam buziaki!

    OdpowiedzUsuń
  37. Bardzo gratuluję! Kurde, aż miło poczytać - fajnie! p.s.Czekam teraz na kuchenne wieści. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  38. Fantastycznie! Gratuluję! Drink brzmi przepysznie. Można go gdzieś spróbować?

    OdpowiedzUsuń
  39. WOW, nie wiedziałam, że jesteś baristą, a tym bardziej, że tak utytułowanym! :D Gratulacje!

    OdpowiedzUsuń